četvrtak, 31. siječnja 2013.

Savjeti za bojanje dječje sobe


Odrasli za razliku od djece imaju manje mašte, obično vole bijele zidove u blagovaonici, njihovoj spavaonici, ali kada dođemo do uređenja dječje sobe, svi elementi moraju biti korišteni. Tekstura, boje, svjetlo, karikature, igračke životinja, jastuci. Iznenadite svoje dijete.
Uredite dječju sobu da sliči na morsko dno, poslužite se svim svjetlim bojama, teksturama, trodimenzionalnim dizajnom. Vaše dijete sigurno ima mnogo dobrih ideja. 
Prije nego što bilo što učinite sa uređenjem dječje sobe, navratite sa djetetom do lokalne knjižnice, pogledajte po literaturi i zajedno izaberite : ribe, morske trave, puževe, stijene, nakit koji bi dijete htjelo imati u sobi. Na primjer, ne želite naslikati golemu ljubičastu hobotnicu iznad kreveta Vašeg djeteta, a da se prethodno niste sa njim/om dogovorili. Najbolje je prvo pitati, a tek onda bojati.
Nakon što ste ustanovili koja bića ili likove Vaše dijete želi dodati na zidove dječje sobe, vrijeme je za put u kupovinu boje za zidove. Ne zaboravite pitati prodavača koje su boje najbolje za Vaše ilustracije i kakvih sve vrsta ima. Na primjer, s obzirom da će ilustacije biti intrigante, Vaše dijete će sigurno povoditi vrijeme dodirijući ih, stoga možda želite upotrijebiti polu-sjajnu boju. Polu-sjajna boja za zidove se može opratii ukloniti mrlje. Ako mislite i farbati podove, za to vam treba također posebna boja. Kada planirate bojanje zidova sa različitim bojama, nabavite sve od istogproizvođača, tako će sjene boja biti kompatibilnije. Preporučamo bojanje sasvijetlo-plavom bojom dodajući nekoliko napuhanih oblačića, sunce ili dugu. 
Obojite zidove i podove u tamniju plavu boju. Ne previše plavo, ali definitivnoni previše zelenkastu. Naslikajte valove , također dodajte zavjese i posteljinuu boji sobe, to će podići dojam. Kada ste izabrali boje, počinte bojiti. Nakonšto ste ustanovili koja bića Vaše djete želi dodati na zidove dječje sobe,vrijeme je za put u kupovinu boje za farbanje zidova. Ne zaboravite pitati prodavača koje su boje najbolje za Vaše slikarije i kakvih sve vrsta ima. Naprmjer, s obzirom da će karikature biti intrigante, Vaše će djete sigurno povodite vrijeme dodirijući ih, stoga možda želite upotrijebiti polu-sjajnu boju. Polu-sjajna boja za uodove se može oprati i ukloniti mrlje.
Ako mislite i farbati podove, za to vam treba također posebna boja. Kada planirate bojanje zidova sa različitim bojama, nabavite sve od istog proizvođača, tako će sjene boja biti kompatibilnije. Preporučamo bojanje sasvijetlo-plavom bojom dodajući nekoliko napuhanih oblačića, sunce ili dugu.Obojite zidove i podove u tamniju plavu boju. Ne previše plavo, ali definitivnoni previše zelenkastu. Naslikajte valove , također dodajte zavjese i posteljinuu boji sobe, to će podići dojam. Kada ste izabrali boje, počnite bojiti. Zapamtite da se služite sa mnogo boja, dodajući sjajne boje kada mislite da je potrebno. Možete nacrtati morsku travu koja svijetli u mrak, ili malu ribicu saplavoj a srednje velika u neonsko narančastoj boji. Pustite mašti na volju. Zaćudljiviji izgled, dodajte lica svojim bićima.
Ako je moguće, postavite krevet sa uzglavljem prema zidu na sredinu sobe,dodajte akvariji sa zlatnim ribicama na mjesto uznožja. Svjetlo akvarija će ponoći dodati autentičnu atmosferu. Ako je Vaše dijete ljubitelj kornjači, rakova dodajte i ta bića na zidove dječje sobe. Plišane igračke u obliku životinja suuvijek dobrodošle. Zavjese sa likovima ribica izgledati će super na prozorima. Zeleni tepih može predstavljati morsku travu, smeđi pijesak. Ili plavi u bojiplavih zidova. Mogućnosti su beskrajne.
Cvijeće, delfini, male ribice i ogromni kitovi dati će ljepotu dječjoj sobi. Ako umjetnik u Vama može ovo ostvariti, nacrtajte sliku lica djeteta u prirodnoj veličini, dodajte i druge likove, baku, sestru.
I nemojte zaboraviti dodati potonuli kovčeg sa blagom, nalijepite nakit na zidove kako bi dali trodimenzionalni izgled. Kazeta ili CD sa zvukovima mora, definitivno će upotpuniti projekt

Nema komentara:

Objavi komentar